LA TAIMADA

(Olga Alvarez & Jordi Cabestany)

 

La Taimada va iniciar-se el 2004 amb el solo performàtic La Taimada inspirat en l’obra d’Egon Schiele, dirigit i interpretat per Olga Alvarez amb la col.laboració de Leire Llano (Videoart. Bilbao). La companyia treballava amb la performance, el moviment i la dansa.

Del 2004 al 2013 la companyia investiga a través de beques per a la creació (Kametta) amb La Taimada. Fa una coproducció (Teatre Cal Bolet) per a la producció de Silenci. Obté una subvenció per a Creadors en Residència (EDAC) amb Estimada Ventafocs, i una beca (ConCa) per escriure sobre el projecte (M)alícia; una investigació sobre el moviment amb el tutelatge de Roberto Fratini. Aquest projecte va estar en Residència a l’Estruch de Sabadell i a La Caldera de Barcelona amb a través d’una Passantia (Las Malqueridas, Creaciones al Límite). També va obtenir una Residència per Postmalícia (Centre Cívic La Barceloneta. Barcelona).

2013 És un any de transformació. La companyia crea Crash que va ser seleccionat per a la ‘Finestra d’Internacionalizació de la Dansa Catalana’ al IPAM dins del Festival Grec 2013, i amb el mateix espectacle va ser seleccionada per al “Que dansi Qui Vulguis” per obrir la temporada 2013-14 del Mercat de les Flors de Barcelona.

2014 Obtè una Residència d’investigació a la Companyia Nacional de Dansa (CND. Madrid). En aquesta residencia es troben La Taimada i Jordi cabestany en un treball d’investigació sobre el moviment intern dels cossos, i el poder de la imatge. A partir d’aquí s’inicia una reformulació de la companyia.

2015 La Taimada entra en una nova etapa creativa en un format de co- direcció entre Olga Alvarez i Jordi Cabestany artista visual i soci de la productora Centset, provocant un nou enfoc en la mirada, la imatge i en el treball del cos.

2015 Realitza una residència amb el programa Sortutakoak 7 (Dantzagunea. Errenteria), creant una dramatúrgia nova Cuando el Cuerpo Habla inspirada en la dramatúrgia escrita de José Lainez Sola, coreografías para no bailar, amb la col.laboració de Donostia 2016 i Centro Huarte. (Donostia)

2016 Amb l’’equip i el nou ideari de la Taimada, Olga Alvarez amb la col.laboració visual de Jordi Cabestany, fa la direcció artística de Múltiples; un Site Specífic ubicat a Casa Pastor de Girona per a la Cia. Impás (Temporada Alta. Girona).

2017 Estrena de El Octavo Día (Antic Teatre. Barcelona).

2017 Creació de Lo.Li.Ta un treball performàtic inspirat en Lolita de Vladimir Nabokov, dins del Programa “Balla’m un Llibre” del APdC, ICEC, i Servei de Biblioteques del Dept. de Cultura.

2018 Estrena de Lo.Li.Ta i La Mort (Antic Teatre. Barcelona).